3B Dizayn Forumlari Ana Sayfa
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TopSolid'Mold Modülü hakkında..

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Goksel Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge

Kayıt Tarihi: 10.Ocak.2008
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 128
  Alıntı Goksel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TopSolid'Mold Modülü hakkında..
    Gönderim Zamanı: 17.Ocak.2008 Saat 15:59


     Verimli olmak için, yüksek kapasitede otomasyonlaşmış CAD-MOLD çözümüne ihiyaç vardır. Ayrıca çözüm, bütünleşik CAD-CAM olduğunda çoklu uygulamalarda yararlı olabilir. CAD-CAM yazılımı hem parametrik, hem tüm parçaları ilişkilendirilmiş ve hemde bütünleşik olmalıdır. TopSolid'Mold modülü tüm bu özelliklere sahip olan ve kalıp imalatçılarının ihtiyaçlarına çok kısa sürede cevap verebilen lider yazılımdır.

TopSolid'Mold

Plastik ve Metal enjeksiyon kalıp imalatçıları için çok yönlü “Cad” ve “Mold” çözümü

- Otomatik erkek-dişi kalıp oluşturabilme
- Otomatik kalıp ayırma yüzeyi ve maça oluşturabilme
- Parça çıkma açısı ve ters açı analizi
- Standart parça kütüphanesi ile hazır kalıp seti, itici pimlerden, su yolluğuna kadar tüm kalıp elemanlarını seçerek kalıbı tamamen bilgisayar ortamında toplayabilme
- Dış kaynaklı modeller üzerinde profesyonel tamir ve değişklik yapma komutları
- Tüm kalıp teknik resmi, otomatik antet, otomatik numaralandırma
- Kinematik simülasyon


   TopSolid'Mold, kalıpçıların, Cam ve kalıp uzmanlarının özel ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak şekilde tasarlanmış bir modüldür.
TopSolid'Mold, ters açı analizlerini, çekme payı hesaplamalarını, birleşme yüzeyi ve ayırma çizgisi hesaplamalarını, otomatik kalıp seti oluşturma ve oyukların tanımlanması, standart iskelet uygulamaları, enjeksiyon sistemleri ve soğutma sistemlerinin analizlerinin yapılmasını sağlar. TopSolid'Mold, ile özel kalıp taslaklarına kolaylıkla ulaşılabilir.

TopSolid'Mold avantajları;
• İlk tasarım modu;
Kalıp ayırma prosesi, ayırma çizgileri ve yüzeylerin tanımlanması, kalıp tasarımındaki en yoğun iştir. Artık ayırma çizgilerini ve yüzeyleri oluşturmadan fiyat vermek, hammadde siparişi vermek ve müşteri ile taslakları tartışmak mümkündür.
Ayrıca bu aşamada kalıp tasarımında elemanları ayırmak için gereken tekrar tanımlama için birçok değişiklik mümkündür. Bu yüzden TopSolid'Mold, ayırma yüzeylerini oluşturmadan kalıbın başlangıç taslağının tasarımını mümkün kılar. Böylece kalıpçılar başlangıç kalıp tasarımını (soğutma sistemi tasarımı, ejektör pim eklentisi, 2d çizimini içeren) kısa bir zamanda yapılmasını sağlar. Bu sebeple program kalıpçılara “light” kalıp tasarımını ilk aşamalarda önerir.

• Parting line düzenlemesi;
Ayırma çizgileri ve yüzeylerinin otomatik oluşturulması. Kalıpçılara daha yüksek konfor ve kolaylık sunmaktadır.

• Malzeme cinsini girerek çekme payı verme;
TopSolid'Mold kullanıcılara kalıplayacakları numunenin malzeme cinsini programın içerisinden seçerek otomatik çekme payı vermeyi sağlar. Böylece çekme payından kaynaklanabilecek hatalar minimuma indirilir.
Ayrıca kullanıcı özel bir malzeme içinde çekme payı ekleyebilir.

• “One click kinematics” (Tek tuşla hareketlendirme)
TopSolid'Mold otomatikleştirilmiş kinematik fonksiyonları sunar. Bu fonksiyon kullanıcıya basit bir tıklama ile kalıp setinin çalışmasını göstererek sonrasında doğabilecek problemleri saptama olanağı sunar. Diğer bir avantajı ise kalıp pozisyonlarının yönetimini ve tek bir düzleme izdüşümlerini göstermesidir. Otomatikleştirilmiş kinematik çarpışma yönetimi çok önemli bir araçtır. Kalıpçılar, açık kalıbı zorluk çekmeden görüntüleyebilir ve kalıp kinematiğini manuel olarak aktif hale getirmek için beklemek zorunda kalmazlar.
Genel olarak Program kullanıcılara proses boyunca adım adım rehberlik eder. Birçok seçenek önererek kullanıcının seçimine bağlı olarak bir sonraki adımlara yönlendirir. TopSolid'Mold çekme yönetimi ve parçaların eklenmesinde düzeltme imkanı sağlar. Kenar algılamayı sağlayan otomatik moda sahip basitleştirilmiş ergonomi ayırma çizgi oluşturmayı kolaylaştırır.

Broşürlerimize gözatmak için;
http://rapidshare.com/files/84485507/Brosurler.rar.html
Yukarı Dön
murat_123404 Açılır Kutu Gör
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 13.Şubat.2008
Konum: istanbul
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 3
  Alıntı murat_123404 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20.Şubat.2008 Saat 19:57
topsolid mold ile ilgili türkçe döküman olanınız varsa sevinirim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.06
Copyright ©2001-2007 Web Wiz